Način pripreme
Rastvorite kvasac u toploj vodi (100 ml) zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Ostavite 10 minuta da se aktivira.
Prosejte brašno, dodajte so i promešajte dobro.
Umutite blago jaja, odvajajući jedno žumance za mazanje tutmanika. U brašnu napravite udubljenje i stavite već aktiviran kvasac, jaja, kiselo mleko i ulje. Zamesite meko testo. Ako je neophodno dodajte još malo brašna za dodatno mešanje.
Podelite gotovo testo na 10 delova i oformite loptice.
Namrvite sir i promešajte ga sa jednim jajetom.
Svaku lopticu testa razvijte u oblik elipse dužine oko 30 cm. Stavite nadev i oformite rolat.
Podmažite uljem posudu za pečenje 30-32 cm i stavite pet rolata. Preostalih pet prepletite da se dobije rešetka.
Ostavite tutmanik da da raste 30-40 minuta.
Pomešajte odvojeno žuamnce sa malo vode i namažite prepleteni tutmanik. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.