Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Trajfl»Trajfl od trešanja sa višnjevačom i amaretima

Trajfl od trešanja sa višnjevačom i amaretima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5321533k
Trajfl od trešanja sa višnjevačom i amaretima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
7
"Ko god da je izmislio da promeša vazdušasti krem sa kolačima i voćem, taj je genije"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 400 gr bez koštica / sačuvajte nekoliko za dekoraciju /
  • slatko od trešanja - 100g
  • kora za tortu - 1 komad, isečena na komade
  • višnjevača - 100 ml
  • amareti - 10 komada, smrvljeni
  • pavlaka - 200 ml, punomasna, lagano umućena
  • musli - sa jagodama i višnjama za dekoraciju
  • za krem
  • šećer - 50 g
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada i 1 žumance
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem. Stavite šećer, skrob i vanilu u posudu, dodajte jaja i žumance. Umutite žicom dok smesa ne postane glatka.

Sipajte mleko i pavlaku u posudu i ugrejte ih, ali nemojte dozvoliti da provre. Sipajte ovu smesu preko smese sa jajima i odmah promešajte da se ujednače. Operite posudu i vratite krem u nju. Pažljivo zagrejte uz mešanje, dok se ne zgusne i ne postane gladak krem. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom, kako se ne bi formirala kora. Ostavite da se ohladi.

Promešajte trešnje bez koštica i polovinu slatka u posudu i zagrejte na srednjoj vatri oko 5-10 minuta, da smesa postane tečna. Sklonite sa vatre i ohladite.

Premažite polovinu komada kore preostalim slatkom. Slepite ih sa drugom polovinom komada i presecite ih na pola. Sipajte višnjevaču u široku posudu i potopite sve sendviče od kore, a zatim ih poređajte na dno posude u kojoj ćete poslužiti desert. Možete koristiti i čaše.

Preko komadića kore sipajte smesu sa trešnjama i pospite izmrvljenim amaretima. Preko njih sipajte ohlađeni krem, a preko njega rasporedite umućenu pavlaku. Ukrasite muslijem i celim trešnjama i ohladite nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: