Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Semifredo»Semifredo sa amareti keksićima sa nedevom od trešanja i jagoda

Semifredo sa amareti keksićima sa nedevom od trešanja i jagoda

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Semifredo sa amareti keksićima sa nedevom od trešanja i jagoda
Fotografije: marcheva14
1 / 5
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Svi koji probaju ovaj jedinstveni kolač kažu jedno te isto - JOŠ"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, suv
  • keksići amareto - 100 g
  • maslac - 100 g
  • rikota - 250 g
  • pavlaka - 250 ml (35 %)
  • šećer u prahu - 50 g
  • esencija - sa mirisom badema
  • dekoracija
  • trešnje
  • jagode
  • maline
  • borovnice
  • bademi
  • keksići amareti
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za kolač 40/12 cm potpuno pokriven unutra folijom, ali tako da drške od njega ostanu i sa strane van kalupa za lakše vađenje kolača.

Keksiće od dve vrste stavljate u blender i meljite dok ne dobijete brašno. Izvadite iz posude i dodajte rastopljeni maslac. Mnogo lepo se meša viljuškom da bi maslac mogao da se ravnomerno rasporedi u keks.

Smesu sipajte u dugački kalup za kolač prečnika 40/12 cm, pritisnite prema dnu i popunite, poravnajte obrnutom stranom kašike.

Rikotu pomešajte sa šećerom u prahu i mešajte spatulom dok ne dobijete krem i dodajte esenciju badema.

Pavlaku mutite dok ne dobijete čvrste vrhove, dodajte celu smesu sa rikotom i nastavite da mutite dok se ne stvore tvrdi vrhovi.

Polovinu umućene smese sipajte preko keksa, rasporedite polovine trešanja, isečene jagode, šaku-dve maline i pospite listiće badema. Odozgo sipajte preostali deo umućene pavlake, poravnajte. Poređajte amareto keksiće. Uvijte u foliju.

Kalup stavite u frižider na jednu noć.

Prilikom serviranja možete sipati rastopljenu čokoladu kroz viljušku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: