Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Korpice»Čokoladne korpice sa maskarponeom i trešnjama

Čokoladne korpice sa maskarponeom i trešnjama

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Čokoladne korpice sa maskarponeom i trešnjama
Fotografije: Anonymous
1 / 2
07/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Čokolada, maskarpone i trešnje - da li vam zvuči kao obećanje za nešto stvarno ukusno"

Potrebni sastojci

  • mlečna čokolada - 200 g
  • crna čokolada - 50 g
  • maskarpone - 100 g
  • kisela pavlaka - 50 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • kora limuna - 1 kašičica, izrendana
  • trešnje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Podrebni su nam rebrasti kalupi za mafine - silionski ili od papira.

Rastopimo dve vrste čokolade na pari i sipamo u svaki kalup dok se ne popune.

Sačekamo oko 5-6 minuta i okrećemo kalupe nadole preko rešetke, ispod koje stoji posuda, za sakupljanje čokolade.

Nakon 15 minuta okrećemo kalupe sa otvorom na gore i stavljamo u frižider. Ostavljamo ih tako dok se čokolada potpuno ne stvrdne.

Za to vreme pomešamo maskarpone, šećer u prahu i pavlaku dok se ne dobije homogena smesa.

Dodajemo rendanu koru limuna i promešamo. Krem stavljamo u frižider.

Pre serviranja odvojimo stvrdnutu čokoladu od klupa, punimo ih kremom i ukrašavamo trešnjama bez koštica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: