Način pripreme
Pleh za mafine obložiti papirnim ili silikonskim korpicama. Čokoladu pomešati sa kokosovim uljem i otopiti na pari ili u mikrotalasnoj i podeliti je na 2 jednaka dela.
Uzeti jedan deo (100 g) i kašikom sipati čokoladu u kalupe (otprilike po 1 puna supena kašika za svaku korpicu), gledajte da svuda bude ista količina čokolade da bi korpice bile što sličnije. Nekoliko puta udariti kalupom o radnu površinu da se čokolada ravnoverno rasporedi i staviti u frižider 20-ak minuta.
U međuvremenu pripremiti fil od kikiriki putera.
U šerpicu dodati ulje, med, kikiriki puter i prstohvat soli, staviti na šporet i zagrevati na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje, sve dok kikiriki puter ne omekša (1-2 min).
Izvaditi korpice iz frižidera, sipati 1-2 kašike fila od kikiriki putera preko čokolade i vratiti u frižider na 20-ak minuta. Ponovo zagrejati preostalu čokoladu ukoliko se stvrdnula i jednako rasporediti po korpicama.
Nekoliko puta udariti kalupom o radnu površinu kako bi se čokolada ravnomerno rasporedila, posuti morskom solju (opciono) i staviti u frižider na 1 h.
Čokoladne koprpise sa kikiriki puterom su gotove.
Komentari