Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
1612753
Čokoladne korpice sa kikiriki puterom
Fotografije: Sanja Čipčić
1 / 6
31/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Dijetu odlažemo za sutra, jer ko će odoleti čokoladnim korpicama sa kikiriki puterom?"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 200 g
  • kokosovo ulje - 20 ml
  • kikiriki puter - 120 g
  • med - 80 g
  • morska so - 1 prstohvat
  • kokosovo ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pleh za mafine obložiti papirnim ili silikonskim korpicama. Čokoladu pomešati sa kokosovim uljem i otopiti na pari ili u mikrotalasnoj i podeliti je na 2 jednaka dela.

Uzeti jedan deo (100 g) i kašikom sipati čokoladu u kalupe (otprilike po 1 puna supena kašika za svaku korpicu), gledajte da svuda bude ista količina čokolade da bi korpice bile što sličnije. Nekoliko puta udariti kalupom o radnu površinu da se čokolada ravnoverno rasporedi i staviti u frižider 20-ak minuta.

U međuvremenu pripremiti fil od kikiriki putera.

U šerpicu dodati ulje, med, kikiriki puter i prstohvat soli, staviti na šporet i zagrevati na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje, sve dok kikiriki puter ne omekša (1-2 min).

Izvaditi korpice iz frižidera, sipati 1-2 kašike fila od kikiriki putera preko čokolade i vratiti u frižider na 20-ak minuta. Ponovo zagrejati preostalu čokoladu ukoliko se stvrdnula i jednako rasporediti po korpicama.

Nekoliko puta udariti kalupom o radnu površinu kako bi se čokolada ravnomerno rasporedila, posuti morskom solju (opciono) i staviti u frižider na 1 h.

Čokoladne koprpise sa kikiriki puterom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Svaka čast na odličnim receptima
15.02.2021 16:49