Način pripreme
Pripremite koru tako što umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte esenciju i dobro umutite. Sipajte smesu u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje.
Pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta (nemojte da prepečete). Izvadite i ostavite da se ohladi. U šerpu supajte maline, šećer i vodu. Kuvajte dok se ne zgusnu (15 minuta), ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu.
U nju dodajte maskarpone, kiselu pavlaku i vanilu. Mutite kratko koliko da se pomešaju. Isecite od kore krugove prečnika 7-8 cm. Stavite krug u tanjir, pospite kagom i namažite džemom od malina.
Stavite drugi krug od kore, ponovo malo kade i namažite kremom. Pokrijte trećim krugom kore. Namažite celu tortu kremom. Tako uradite i sa ostalim sastojcima. Ostavite da se ohladi. Pavlaku ugrejte na vatri. Skinite i dodajte čokoladu. Mešajte dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Izvadite tortu iz frižidera i stavite na rešetku stavljenu iznad posude. Prelijte dobijenom glazurom. Sa strane pospite čokoladnim mrvicama i vratite u frižider da se stegne potpuno. Ukrasite po želji.