Način pripreme
Umutite slatku pavlaku mikserom dok ne dobijete mekan krem. Dodajte kiselu pavlaku u krem sir. Nastavite da mešate mikserom dok se ne dibije gladak i gust krem.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi. Kad nabubri, ugrejte ga u mikrotalasnoj ili na pari, pazite da ne provri. Sipajte gotov želatin u krem i mešajte dok ga ne upije.
Obložite kalup folijom.
Očistite šljive od koštica i isecite na tanke kriške. Stavite polovnu na dno kalupa. Sipajte veći deo krema i poravnajte.
Poređajte red piškota, prethodno ih potopite u kafu. Odozgo stavite komade šljiva, ponovo krem i poravnajte. Poređajte još jedan red piškota, uradite na isti način. Namažite tanak sloj krema preko piškota i pritisnite.
Kalup stavite u frižider na 4-5 sati.
Gotov terin od pavlake stavite u odgovarajući tanjir /treba da ga okrenete naopako/. Pažljivo skinite foliju.
Pospite kokosovim brašnom i šećernim perlama.