Način pripreme
Svaka paprika se iseče na pola i izvade se semenke. Polovine se ispeku i oljšte. (Mogu se ispeći i oljštti, a nakon toga podeliti na dva dela i očistiti od semenki.)
Listovi spanaća se potope u vrelu vodu i kad omekšaju se vade i suše na ubrusu.
Polovina crvenh paprika se rasporedi, preko njih se stavljaju listovi spanaća i pokriva žutim paprikama. Posipa se peršunom i uvija u stegnat rolat.
Uvija se u foliju i ostavlja da se ohladi 3 sata u frižideru. Rerna se ugreva na 200 stepeni. Hleb se iseče na kriške debljine 1 cm. Poređa se u pleh, namaže se sa malo maslinovog ulja i posoli. Peče se dok ne dobje zlatnu boju (5-10 minuta).
Rolat od povrća se vadi iz folije, iseče se na komade od 1.5 cm i stavlja preko krišaka hleba. Posipa se sa malo maslinovog ulja i ukrašava parmezanom.