Bistra pileća supa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
342
365
Bistra pileća supa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
09/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Bistra pileća supa - da ugreje dušu"

Potrebni sastojci

  • piletina - 700 g
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • fida - 70 g
  • bujon - 2 komada, pileći
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu u šerpu da prokuva, stavite ceo komad piletine i dodajte so. Ostavite da se kuva i skidajte penu, ako je potrebno.

Kada je piletina skoro gotova, dodajte sitno naseckani luk i narendanu šargarepu.

Ostavite da se kuva još 10 minuta, izvadite piletinu i dodajte fidu, biber, čubar i smrvljene kocke pilećeg bujona.

Skinite kožicu sa piletine, očistite je od kostiju i iskidajte meso na sitne komade. Vratite meso u šerpu i ostavite ga samo 2-3 minuta dok ne provri. Poslužite supu sa sitno seckanim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: