Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Bistra pileća supa baja Danča

Bistra pileća supa baja Danča

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Bistra pileća supa baja Danča
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Klasičan bugarski recept za bistru pileću supu iz knjige baja Danča"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 celo pile
  • luk - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • razanci - 100 g
  • maslac - 30 g
  • limun - 2 komada
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 2 g, u zrnu
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pile. Stavite ga da se kuva u tri litra vode, sklanjajući penu koja se stvara odozgo. Dodajte mu lovorov list i biber.

Kad je pile skuvano, procedite bujon u drugu šerpu. Dodajte u njega sitno iseckan luk i šargarepu.

Ostavite da vri 15 minuta i dodajte iskidanu piletinu odstranjenu od kože i kostiju, kao i rezance.

Nakon još 7-8 minuta sklonite sa ringlem dodajte maslac i pospite iseckanim peršunom. Gotova bistra pileća supa se servira s kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: