Keks torta Garaš

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
12/08/2017
"Klasična Garaš torta nikada nije bila ovoliko ukusna, kao u ovoj improvizaciji sa keksom, od koje jedemo već drugo parče "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano852
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g
  • maslac - 150 g
  • čokoladna kuvertira - 300 g crne ili čokolada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 50 ml
  • orasi - 200 g
  • kokosove mrvice - za posipanje (zelene)
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izlomiti na male parčiće.

Orahe zapeći na suvom teflonskom tiganju, pa dok su topli ih malo usitniti.

Zagrejati sveže mleko i u njemu rastopiti 200 g preliva i maslac.

Dobijenim sosom preliti keks, dodati orahe, pa sve dobro promešati, tako da dobijena smesa ima svuda čokoladnu boju.

Smesu rasporediti u kalupu za tortu sa zvonom, dobro pritisnuti i ostaviti da se ohladi.

Zagrejati pavlaku i u njoj rastopiti preostalu čokoladu, ostaviti da se malo ohladi pa smesom preliti keks. Ostaviti da se stegne u frižideru.

Pre serviranja, tortu ukrasiti kokosovim mrvicama. Rezati tortu toplim nožem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar