Način pripreme
Svi sastojci treba da budu sa sobnoj temepraturi. Brašno i prašak za pecivo se proseju, na taj način ćete staviti više vazduha u testo i biće mekše.
U dubokoj posudi se umute jaja i šećer, treba da se dobije pena i da ima svetložutu boju. Polako i postepeno se dodaje mast i nastavljate da mutite. Nakon toga lagano dodajte i mleko. Posle dodajte brašno kašiku po kašiku i nemojte prestajati da mutite.
Nakraju isecite čokoladu na kockice i dodajte je u smesu, promešajte spatulom, a ne mikserom ili žicom, zato što se testo može raspasti. Nemojte preterivati sa mešanjem.
Sa gotovom smesom napunite kalupe za mafine, može i u kalup za kuglof ili kolač, prethodno namažite kalupe. Smesa se puni pažljivo, ne do ivice kalupa, najviše 2/3 obima.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora oko 15-20 minuta. Da biste proverili da li su mafini pečeni, u sredinu zabodite čačkalicu za zube i ako izađe čista, gotovi su.