Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa čokoladom

Mafini sa čokoladom

teditedi
Početnik
1
Mafini sa čokoladom
Fotografije: Diana Kostova
4 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Da li znate kako se pripremaju najukusniji i mekani domaći mafini sa komadićim čokolade? Pogledajte ovde"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 3 šolje
  • čokolada - 100 g (može biti crna, ali i mlečna)
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu sa sobnoj temepraturi. Brašno i prašak za pecivo se proseju, na taj način ćete staviti više vazduha u testo i biće mekše.

U dubokoj posudi se umute jaja i šećer, treba da se dobije pena i da ima svetložutu boju. Polako i postepeno se dodaje mast i nastavljate da mutite. Nakon toga lagano dodajte i mleko. Posle dodajte brašno kašiku po kašiku i nemojte prestajati da mutite.

Nakraju isecite čokoladu na kockice i dodajte je u smesu, promešajte spatulom, a ne mikserom ili žicom, zato što se testo može raspasti. Nemojte preterivati sa mešanjem.

Sa gotovom smesom napunite kalupe za mafine, može i u kalup za kuglof ili kolač, prethodno namažite kalupe. Smesa se puni pažljivo, ne do ivice kalupa, najviše 2/3 obima.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora oko 15-20 minuta. Da biste proverili da li su mafini pečeni, u sredinu zabodite čačkalicu za zube i ako izađe čista, gotovi su.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: