Način pripreme
Svinjetinu ostavite u većim šniclama ili isecite na krupnije zalogaje ili trakice. Pasirajte beli luk sa 80-100 ml ulja, senfa, 100 ml belog vina, po 1 kašičicom soli, biberom, alevom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Prelijte svinjetinu ovom marinadom u dobukoj posudi, poklopite i ostavite na hladnom mestu da se marinira oko 3 sata. Nakon toga prebacite meso sa marindom u pleh i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 1 sat.
Za sos ugrejte nekliko supenih kašika ulja i prorpžite očišćene i isčene pečurke oko 5 minuta. Nakon toga ih izvadite na tanjir, a u istu posudu dospite još malo masti i propržite brašno i postepeno ga razredite sa bujonom od pečuraka.
Kuvajate i mešajte nekoliko minuta, dodajte malo soli, bibera, muskantog oraščića po ukusu i vratite pečurke u sos. Na kraju pospite sa malo majčine dušice, prelijte pečenu svinjetinu ovim sosom i zapecite u rerni na nekoliko minuta.