Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Iseckani pileći file u maramici sa pečurkama i kačkavaljem na roštilju

Iseckani pileći file u maramici sa pečurkama i kačkavaljem na roštilju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Iseckani pileći file u maramici sa pečurkama i kačkavaljem na roštilju
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Baš sa ovakvim ukusnim jelima od mesa, naša letnja dijeta odlazi u nepovrat ..."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 800 g
  • pečurke - 1/2 tegle
  • kačkavalj - 150 g
  • maramica - 300 g
  • soja sos - 1 šolja
  • bujon - 1 komad, pileći
  • biber
  • čubar
  • majčina dušica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte pileći file na sitne kockice.

Prelijte soja sosom, biberom, majčinom dušicom i čubrom, ako volite. Prelijte sa malo ulja i lepo promešajte.

Kad odstoji nekoliko sati, raširite maramicu i stavite po duđini komade mesa, iseckanog na kockice, kačkavalj i iseckane pečurke.

Lepo stegnite kad uvijate maramicu i oblikujte duge, velike ćevape.

Pecite na lepo rasplamsanom roštilju, ali na umernoj vatri, da ne zagori spolja, a da se ispeče unutra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: