Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Sočni pileći file na roštilju

Sočni pileći file na roštilju

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Sočni pileći file na roštilju
Fotografije: Anonymous
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"I kao što smo i znali - najsočniji pileći file se sprema na roštilju"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • kurkuma - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu
  • so
  • ulje - 20 ml
  • jabukovo sirće - 10 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Podelimo pileće grudi na dva dela. Svaku polovinu rascepimo nožem, tako da se dobije veća i tanja pileća šnicla.

Pažljivo istucamo šnicle tučkom za meso, prebacujemo ih u posudu i začinjavamo solju, belim lukom, đumbirom, biberom, alevom paprikom i kurkumom.

Utrljamo začine rukama, da se rasporede ravnomerno po filetu.

Prelivamo uljem i sirćetom i stavljamo meso u frižider na 2 sata da se marinira.

Pečemo pileće šnicle na roštilju veoma kratko, da se meso ne osuši.

Kada pobeli, okrećemo sočni pileći file na roštilju da se zapeče i sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: