Način pripreme
Pripremamo testo za palačinke tako što ugrejemo mleko, u njemu rastvorimo šećer i so, dodajemo četvrtinu polje ulja, jaja i brašno i sve se pomeša. Prži se 18 palačinaka.
Pripremamo tako nadev tako što odvojimo žumanca od belanaca. Sitan sir se proseje kroz cediljku i pomeša sa polovinom šećera. Dodau se žumanca i suvo grožđe. Orasi se samelju i pomešaju sa 1 supenom kašikom šećera. Kakao se pomeša sa 1 supenom kašikom šećera, dodaje se maslac.
U dubok pleh, namazan uljem, se ređaju palačinke, prva se maže smeom od sitnog sira, druga se posipa orasima, treća se maže smesom od kakaoa, četvrta se maže marmeladom.
Tako se ređa dok se nepokrije poslednjom palačinkom, koja se namaže marmeladom. Desert se peče 7 minuta na 200 stepeni. Belanca sa preostalim šećerom se umute na sneg, rasporede preko palačinaka i peče se još 4 minuta.