Način pripreme
U odgovarajući kalup (prečnika 20 cm) stavljamo providnu foliju, da lepo pokrive unutra i da ivice folij budu izvan kalupa, da bismo mogli lakše da izvadimo kolač.
Pripremamo krem. Stavljamo šećer (5 supenih kašika) da se karamelizuje. Preko dobijenog karamela pažljivo sipamo vrelu vodu (1 šolja). Pazimo, zato što karamel prska.
Stavljamo da provri i kad se karamel rastopi u vodi, sipamo sveže mleko (3 šolje). Za to vreme umutimo jedno jaje sa brašnom i svežim mlekom (1 šolja). Dobijena kaša se sipa lagano u karamelizovano mleko, neprestano mešamo. Dodajemo kravlji maslac (50 g), kesicu vanile i ekstrakt ruma - nekoliko kapljica.
Kuvamo krem dok se ne zgusne, neprestano mešamo. Ako je redak, možemo dodati još brašna. U kalup, gde ćemo ređati kolač, sipamo od krema. Stavljamo komadiće keksa potopljenog u toplo sveže mleko. Ponovo sloj krema i keks, dok ne poređamo sve sastojke.
Stavljamo kolač da se stegne u frižideru na nekoliko sati (pripremamo prethodnog dana, a drugog dana pravimo glazuru i ukrašavamo kolač). Gotov kolač pažljivo okrećemo na poslužavnik, skidamo foliju.
Priremamo glazuru tako što stavljamo u odgovarajuću posudu kravlji maslac (50 g), vodu (1/2 šolje), kristal šećer (5 supenih kašika), kesicu vanile i kakao (1 supena kašike) i ostavljamo da provri.
U posebnoj posudi pomešamo brašno (1 supena kašika) sa vodom (1/2 šolje) i sipamo u vrelo kakao, mešamo neprestano žicom, dok se glazura ne zgusne i postane sjajna.
Skidamo sa vatre i ostavimo da se glazura ohladi, povremeno promešamo, da se ne uhvati korica. Namažemo kolač glazurom i ukrašavamo mrvljenim ili izrendanim keksom.