Način pripreme
Prosejte brašno i kakao, dodajte prašak za pecivo.
U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu vazdušasta (jaja treba da su sa sobne temperature), dodajte istopljeni maslac i promešajte.
Dodajte u sveže mleko sa rastvorenom sodom bikarbonom. Nakon što se smesa homogenizuje dodajte suve sastojke u porcijama i mešajte dok se ne dobije gusto testo za kolač.
Zagrejte rernu do 180 stepeni. Na dno okruglog kalupa stavite list papira za pečenje.
Sipajte smesu i zagladite
Pecite sočni kolač sa kakaom oko 35 minuta.
Istopite čokoladu na pari, dodajte kiselu pavlaku i mešajte. Dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se ne dobije glatka čokoladna glazura.
Gotov kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Kakao kolač sa čokoladnom glazurom - sjajan dodatak popodnevnoj kafi!