Mlečni desert Izazov

18/08/2017
"Jednostavan i veoma ukusan desert, sa kojim ćete garantovano preterati, bez griže savesti "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. U posudu stavite ceđeno mleko i pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Očistite voće i sitno iseckajte. Možete koristiti bilo kakvo voće, u zavisnosti od sezone.

Pomešajte želatin sa malo hladne vode i promešajte, ostavite ga na nekoliko minuta da nabubri. Rastvorite ga na pari, pazite da ne provri.

Ohladite ga i stavite u mlečnu smesu. Pažljivo promežajte i pazite da se smesa ne preseče, ako je želatin vreo, a mleko hladno sigurno će se preseći.

Zato je važno da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi i da se žeatin ohladi. Stavite u pravougaoni kalup ili terin foliju, tako da pokriva dno i ivice.

Rastopite čokoladu na pari, na dno kalupa kašikom stavite na različita mesta od čokolade, stavite malo voća, sipajte pola mlečne smese, dodjate preostalo voće i preostalu mlečnu smesu.

Stavite kalup u frižider na minimum 6 sati, da se želatin stegnje. Na kraju izvadite desert tako što izvadite foliju i okrenete desert na tanjir, pospite sa malo kakaoa i voćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti