Pečene crvene paprike sa paradajz sosom u teglama

18/08/2017
"Ovo pečeno slonovo uvo sa pardajz sosom je veoma ukusno, posebno ako se servira sa sirom. Za njega je malo jedna kriška hleba!"
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 647
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 3 kg slonovo uvo
  • paradajz - 4 kg
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 3 supene kašike ili po ukusu
  • crno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operemo paprike i paradajz. Očistimo paprike od drške i semenki.

Paprike ispečemo, oljuštimo i isečemo na komade srednje veličine.

Paradajz poparimo vrelom vodom. Sačekamo 2-3 minuta i ocedimo vodu, nakon toga ga oljuštimo. Isečemo na krupne komade i pasiramo.

Stavljamo ih u duboku posudu i kuvamo na vatri, dok sadržaj ne ispari i ne ostane pola. Za to vreme povremeno mešamo da ne zagori.

Pre nego što skinemo sa vatre dodajtemo ulje, šećer, so, vino i iseckane paprike. Lepo promešamo i nakon 5 minuta skidamo sa vatre.

Punimo u čiste i suve tegle, zatvaramo jako i sterlizujemo 10 minuta.

Vadimo tegle i okrećemo ih naopako na 15 minuta, nakon toga i ređamo i čuvamo za zimu.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar