Crvene paprike u teglama za zimu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
15/08/2017
"Ništa ne može da se uporedi sa ukusom domaćih paprika u teglama, koje nose mnogo boja i ukusa na zimsku trpezu!"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 863
  • Pregledi tokom meseca1393
  • Pregledi tokom sedmice151
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 15 kg, crvene
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene paprike očistite od semena i ispecite ih. Stavljate ih u šerpu sa poklopcem da bi ih lakše oljuštili. Kada ih oljuštite, stavljajte ih u nagnutu šerpu da se cede oko 15 minuta.

Pripremite suve tegle i napunite ih paprikama. Posolite jednom kašikom soli. Nema potrebe da dolivate vodu, jer će paprike same pustiti tečnost.

Napunite tegle do gornje ivice i zatvorite ih poklopcima. Poređajte tegle u veliki lonac, prelijte toplom vodom i kuvajte ih 20 minuta.

Tegle izvadite i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu za zimu.

Ovim paprikama možete pripremiti mnogo ukusnih jela. Od ove količine dobićete oko 9 tegli.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar