Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Riba sa povrćem iz rerne

Riba sa povrćem iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Riba sa povrćem iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Znate da čovek jede očima, a ova riba sa povrćem iz rerne je pravi praznik za sva čula"

Potrebni sastojci

  • riba - 2.5 kg, šaran ili tostolobik
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • masline - 10 - 15 komada
  • grašak - 1 šaka, zamrznut
  • paradajz - 10 - 15 komada
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja, belo
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, za ribu
  • mirođija
  • so
  • biber
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite ribu na komade 1.5 cm. U posudi pomešajte kukuruzno brašno i belo brašno. Začinite začinom za ribu i promešajte.

Začinite ribu sa solju i biberom. Uvaljajte komade ribe u brašno i poređajte u pleh.

Isecite tikvicu i šargarepu na kružiće. Krompir isecite na štapiće. Poređajte povrće u pleh.

Preko ribe poređajte paradajz i obilno pospite uljem ili maslinovim uljem. Sipajte malo vode u pleh (oko 1/2 šolje) i pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Pred kraj pečenja dodajte masline i pospite preko povrća.

Izvadite i pospite sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: