Način pripreme
Bademi se potope u vrelu vodu na pola sata. Nakon toga se lako ljušte. Seku se na parčiće. Oljušteni i iseckani bademi se peku u rerni na 150 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Pomeša se meki maslac, jaje, šećer, 3 vanile, i mikserom se mute, dok se ne dobije glatka smesa.
Dodaje se alkohol, nakon toga soda, pomešana sa malo soka od limuna. Na kraju se dodaju bademi i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesi se testo koje se mrvi.
Oblikuju se loptice, ređaju se u pleh, obložen papirom za pečenje i peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni oko 10 minuta ili dok loptice ne dobiju karamel boju.
Dok su još tople loptice se uvaljaju u šećer u prahu. Ostavljamo ih da se ohlade. Kad se potpuno ohlade, obilno se posipaju šećerom u prahu, u koji su dodate preostale dve vanile.
Lepo je da odstoje nekoliko dana, pre konzumuranja.