Način pripreme
U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo i prstovat soli.
Posebno umutite mekani maslac, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i nastavite da mutite. U etapama dodajte brašno i zamesite testo, stavite u najlon kesu i ostavite kesu u frižideru jedan sat.
Testo razvijte oklagijom na tanku koru i isecite keks u obliku jajeta, šablonom ili skalpelom.
Poređajte keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite 7-10 minuta dok ne dobije lepu boju.
Na malim delovima keksa isecite krugove da se pokaže deo krema prilikom slepljivanja, kao žumance. Pripremite puding prema uputstvu na pakovanju i dok je još topao zalepite keksiće.
Pripremite glazuru od belanaca, šećera u prahu i soka od limuna, umutite ih kao krem za puslice. Ukrasite i pospite šarenim mrvicama i srcima za kljun pileta.