Način pripreme
Zamesite testo i ostavite ga 20 minuta na toplom. Za to vreme pripremite nadev.
Pomešajte rastopljen i ohlađen maslac sa sitnim sirom, dodajte kašiku soli i promešajte dobro.
Odvojite 3 kašike od smese, dodajte kiselo mleko, umućena jaja i prstohvat soli, dobro promeašjte.
Stavite testo na radnu površinu i podelite na četiri jednaka dela i oblikujte lopte.
Svaka lopta se razvlači na pravougaonu koru, rasporedite 1/4 od nadeva.
Nakon toga, savijate koru od uže strane i sečete na pet trakica.
Uvijate trakice i ređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge.
Tako uradite i sa drugim loptama testa. Ostavite na toplom na oko pola sata. Namažite dobro rolate smesom, koji ste prethodno napravili.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.