Način pripreme
Operemo meso i isečemo na komade srednje veličine. Očišćen i opran krompir isečemo na ne mnogo velike kockice da ne pocrni i stavljamo ga u posudu sa vodom. Očišćen i opran luk i paprike isečemo na dva dela, a posle sitno. Šargarepu izrendamo krupnije.
U dubokom tiganju pržimo komadiće mesa u ulju, dok ne ispari sok. U istoj masti pržimo povrće, dok ne budu polugotovi. U istom tiganju skuvamo krompir, dok ne bude polugotov.
Dobro namažemo đuvečaru maslacem (dno i ivice). Dodajemo polovinu krompira i rasporedimo ravnomerno po dnu.
Posipamo solju i biber. Dodajemo polugotovo meso, rasporedimo preko krompira, odozgo povrće i drugi deo krompir. Ponovo posipamo solju i biberom.
Razredimo pavlaku sa toplom vodom, da se dobije kao sveže mleko. Dodajemo začin hmeli suneli i promešamo. Jelo prelivamo dobijenom smesom i posipamo rendanim kačkavaljem. Zatvaramo đuvečaru i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pečemo oko 40-45 minuta.
Izuzetno ukusno jelo, zato što se peče u sopstvenom sosu.