Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjetina sa krompirom i prazilukom u đuvečari

Svinjetina sa krompirom i prazilukom u đuvečari

Svinjetina sa krompirom i prazilukom u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Neće moći samo gledanjem - ako želite da pojedete ovu ukusnu svinjetinu sa krompirom, moraćete sami da je pripremite"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 400 g
  • krompir - 5 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 2 struka
  • so
  • biber
  • pivo - 1 šolja
  • miks začina - majčina dušica, ruzmarin, origano ...
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i oljuštite povrće i nasecite ga na komade.

Stavite sve u đuvečaru sa poklopcem. Prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i dodajte začine. Dobro promešajte.

Operite meso i stavite ga preko povrća. Pospite meso začinima.

Dodajte još malo maslinovog ulja preko mesa i sipajte pivo sa strane u đuvečaru.

Stavite rebra sa krompirom u hladnu rernu, uključite je na 220 stepeni oko 15 minuta.

Zatvorite poklopcem i smanjite rernu na 170 da pečete ovaj seoski đuveč.

Pecite oko 3 sata na ovoj temperaturi.

Sklonite poklopac i ako ima potrebe, zapecite još malo svinjetinu sa krompirom i prazilukom u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: