Način pripreme
1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u dobokoj posudi i stavite u nju ćureće grudi. Preporučljivo je da odstoje u frižideru 12 sati, da se dobro mariniraju, ali ako nemate toliko vremena, može i manje (ali ne manje od 2 sata).
2. Iseckajte luk na veoma sitno i propržite ga u maslacu i maslinovom ulju s prstohvatom soli dok ne omekša na srednjoj temperaturi.
3. Povećajte jačinu ringle i stavite marinirano meso u luk, dok ga propečete dva minuta sa svake strane. Nakon toga sipajte sos od marinade i odmah smanjite vatru.
4. Poklopite poklopcem i ostavite da krčka i da se dinsta oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite poklopac i okrenite meso. Ako procenite da je malo tečnosti, možete da dodate malo tople vode u procesu kuvanja.
5. Kada je gotovo, skolinte sa ringle i ostavite jelo zatvoreno poklopcem još 10 minuta.
6. Dekorišite po želji iseckanim peršunom, limunom ili čeri paradajzom.
Po želji takođe možete da narendate kačkavalj ili sir grijer odozgo još dok je vruće da se rastopi.