Način pripreme
Ćureće grudi se veoma dobro operu. Sklanjaju se kožice.
Naseckaju se na srednje filete i stavljaju se u plitku tepsiju.
Posipaju se šarenim biberom i solju, zatim se veoma dobro izmeša kako bi se začinile sa svih strana.
Svaki filet se uvalja u speltino brašno.
Ulje se zagreva u tiganju, nakon čega se svaki filet prži sa obe strane dok ne postane zlatkast.
Beli luk se očisti i veoma sitno nasecka.
Spanać se očisti od korenja i drški. Opere se i krupno nasecka, nakon čega se ostavlja da se ocedi u đevđiru.
Luk se očisti, opere i nasecka na kriškice, nakon čega se propržava u ulju u kom su prženi fileti dok ne postane zlatkast.
Kada se luk proprži, dodaje se med, sirće, so i beli luk.
Veoma dobro se meša, nakon čega se dodaje naseckan i oceđen spanać.
Spanać se proprži na 5 minuta i skida se sa ringle.
U vatrostalnu posudu se ređa jedan red isprženih fileta.
Odozgo se stavlja nadev od spanaća, nakon čega ostali fileti.
Odozgo na ćuretinu sa spanaćem se ređa dimljeni topljeni sir naseckan na kriškice.
Medene ćureće grudi sa spanaćem se peku 20 minuta na 160 °C.