Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureće grudi u rerni sa slaninom

Ćureće grudi u rerni sa slaninom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ćureće grudi u rerni sa slaninom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Ne gledajte ih gladno, ne oblizujte se - evo vam recept, pripremite ih, zato što su neverovatno sočne"

Potrebni sastojci

  • ćureće grudi - 1 komad, velike
  • za marinadu
  • beli luk - 3 - 4 čena, narendan
  • đumbir - 10 cm, koren, narendan
  • so
  • aleva paprika
  • beli biber
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • slanina - 200 g, tanko isečena
  • čeri paradajz
  • majčina dušica
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće grudi se mariniraju prethodno veče ili se natrljaju marinadom i ostavljaju se na sobnoj temperaturi na bar nekoliko sati.

Narendani beli luk i đumbir se pomešaju sa uljem, dodaju se začini i meso se natrlja njima sa svih strana.

Marinirane ćureće grudi se prebacuju u odgovarajuću posudu, pokrivaju se slaninom i sa malo maslaca, dodaje se čeri paradajz, majčina dušica i ruzmarin.

Jelo se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo pod poklopcem. Po želji poklopac se skida poslednjih desetak minuta da se zapeče meso.

Divna đakonija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: