Način pripreme
Ćureći bataci se operu, osuše i pospu solju, biberom i alevom paprikom.
Namažu se sa svih strana senfom i stave u posudu za pečenje. Luk, beli luk i šargarepa se očiste, iseku na krupno i poređaju oko bataka.
Isečeno povrće se pospe solju, biberom i prstohvatom majčine dušice. Polije se s malo maslinovog ulja, nakon čega se dodaju pivo i voda.
Posuda se pokrije aluminijumskom folijom i stavi u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko sat i po.
Nakon što se ispeku, bataci se izvade iz posude, a povrće se zajedno sa tečnošću prebaci u šerpu. Bataci se vrate u posudu za pečenje zajedno s malo vode i maslinovog ulja i dopeku se da dobro porumene.
Povrće se pasira zajedno sa sosom, nakon čega im se doda kisela pavlaka.
Sos se dobro promeša i vrati u već zapečene batake. Jelo se servira s garnirungom po sopstvenom izboru i posuto svežim peršunom.