Način pripreme
Kvasac rastvaramo u zagrejanom svežem mleku, pomešanom zajedno sa solju, šećerom i vodom.
Prosejemo u posudu brašno i pomešamo ga sa smesom. Mesimo meko testo i podelimo ga na 12 delova.
Zamesimo lepe loptice i ostavljamo da narastu 10 minuta. Za to vreme stavljamo na ringlu šerpu sa 2 litra vode.
Svaku naraslu lopticu delimo na dva dela i razvijamo u fitilje, nakon čega ih uvijamo jedan u drugi i skupljamo da se napravi krug. Pritiskamo dva kraja, da se dobro slepe i da se ne raspadnu tokom kuvanja. Tako radimo sa svim lopticama.
U već vrelu vodu dodajemo so i sodu. Na 30-40 sekundi spoštamo svaki đevrek i nakon toga ga vadimo na krpu posutu susamom.
U posudu za pečenje postavljenu papirom ređamo sve đevreke sa susamom na gore. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Upleteni đevreci sa susamom su ukusni i topli i hladni!