Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci sa susamom

Đevreci sa susamom

Plamenova KristinPlamenova Kristin
Pomoćnik kuvara
2811150
Đevreci sa susamom
Fotografije: Plamenova Kristin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Za male i velike - domaći đevreci sa susamom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - pola kesice
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u toplom mleku sa šećerom i dve supene kašike od brašna. Ostavljamo da nadođe.

Stavljamo brašno u posudu i dodajemo jaje, belance, so, ulje i gotov kvasac. Zamesimo elastično testo. Udaramo testo 30 puta u sto.

Testo se namaže i ostavlja da nadođe, dok se ne udvostruči. Nadošlo testo podelimo na 20 loptrica.

One se razvijaju prvo između dlanova, a posle preko namazane radne površine na fitilje. Dva po dva se uviju i krajevi se dobro zalepe.

Stavimo ih u namazan pleh, preko papira za pečenje, između njih mora imati razmak. Posipamo susamom.

Ostavljamo ponovo da nadođu oko 15 minuta.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: