Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Kuvani đevreci sa susamom i makom

Kuvani đevreci sa susamom i makom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Kuvani đevreci sa susamom i makom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Tako su ukusni, da je najbolje da odmah pripremite duplu dozu..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g
  • voda - 300 гg
  • so - 1 kašika
  • ulje - 50 g
  • šećer - 1 kašičica
  • seme maka - 1 kašika
  • susam - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • za kuvanje
  • voda - 500 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 g mlake vode dodajte šećer, 1 kašiku brašna i kvasac. Ostavite da se kvasac aktivira. Umesite meko testo, koje se ne lepi, od preostalog brašna, soli, vode i jednog belanca.

Testo premažite uljem i ostavite ga da naraste (da udvostruči zapreminu). Nožem secite komade testa i pravite fitilje dužine oko 30 cm.

U vrelu vodu dodajte prstohvat soi i spuštajte đevreke jedan po jedan. Vadite ih rešetkastom kašikom na kuhinjski ubrus da se osuše. Đevreke vadite kada isplivaju na površinu.

Kuvane đevreke premažite žumancem, pospite ih semenom maka ili susamom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: