Način pripreme
Slatki đevreci sa susamom i speltom za ljubitelje raznoraznih kravaja.
Aktivira se kvasac tako što se izmeša u toplom svežem mleku sa šećerom. I čim nadođe, sa ostalim proizvodima se umesi testo.
Ostavlja se na toplom ispod folije da naraste na 50 minuta. Podeli se na 9-10 loptica.
Svaka se oblikuje u fitilj i zavežu se oba kraja kako bi se dobio đevrek.
Umače se prvo u šećerni sirup, poosle se blago pritisne u plitki tanjir sa susamom i poređa se u tepsiju na silikonsku osnovu za pečenje ili papir.
Ostavlja se da se testo odmori na 15 minuta, namaže se umućenim žumancem tu i tamo i poče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatkasto, otprilike 20-25 minuta.
Đevreci sa susamom se izvade i pokriju se krpom.
Mekani i ukusni, odlični za Božić!