Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Semifredo»Semifredo sa čokoladom

Semifredo sa čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Semifredo sa čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
10
"Ledeno zadovoljstvo za letnje mesece - Semifredo sa čokoladom"

Potrebni sastojci

  • žumance - 5 kom.
  • jaja - 2 kom., celih
  • šećer - 100 g kristal šećera
  • so - 1/4 kašičice
  • vanila - 2 kašičice ekstrakta od vanile
  • slatka pavlaka - 450 ml, sa visokim procentom masti
  • šećer u prahu - 50 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • lešnici - 2 šake oljuštenih lešnika
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za kuglof - 30/11, prekrivena providnom folijom

Na pari rastopiti čokoladu. Dodati krupno usitnjene lešnike. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Žumanca i dva cela jaja isto staviti na paru. Dodati šećer iz delova, pa mikserom mutiti 6-8 minuta, dok smesa ne pobeli. Skloniti sa pare, pa dodati vanilu. Smesa treba da bude gusta i da teško pada sa mutilica. Ostaviti da se malo ohladi.

Mikserom umutiti pavlaku, na visokoj brzini. Dodati šećer u prahu, iz dva dela. Dodati i kiselu pavlaku, pa nastaviti sa mućenjem, dok smesa ne postane teška i glatka.

Obe smese sjediniti pažljivo špatulom. Smesa ne treba da ima bele linije u sebi.

Pripremiti kalup sa folijom, tako da sa strana ima drške, da bi se lakše izvadio sladoled nakon što se zamrzne.

Sipati pola smese od jaja i pavlake, dodati čokoladu, pa je nožem malo rasporediti, a odozgo naliti i drugi deo smese. Zaravnati, prekriti folijom i ostaviti u zamrzivaču najmanje 4 sati, a najbolje je ostaviti da prenoći.

Nakon neophodnog zamrzavanja, sladoled se vadi iz kalupa, okretanjem na tanjir za serviranje. Foliju ukloniti. Može se preliti tankim mlazovima tople čokolade.

PS: Ne mogu da postavim lepše slike, dok sam išla levo-desno sladoled je počeo da mi se topi :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: