Način pripreme
U šerpi vuljuškom umutimo jaja sa šećerom, kondenzovanim mlekom i rendanom korom jedne pomornadže.
Smesu stavljamo na tihu vatru /stepen 2 od 9/. Mešamo neprestano dok se ne zgusne i dok ne dobijemo konsistenciju testa za palačinke.
Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu, s vremena na vreme mešamo da se ne stvori korica ili pokrivamo streč folijom.
Pomorandže oljuštimo i isečemo na sitne komade. U posudu sa mikserom umutimo maskarpone, dodajemo pavlaku i sok, koji smo dobili od isečenih pomorandži i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Dodajemo i komade pomorandže i lepo promešamo - bez mikserom.
Kašiku po kašiku od ove smese dodajemo u hladnu smesu od jaja i nakon svake mešamo lepo spatulom.
Na kraju stavljamo i krispi.
Dva okrugla ili pravougaona kalupa obložimo streč folijom i preko rasporedimo smesu za semifredo.
Stavljamo u zamrzivač na 12 sati. Vadimo semifredo sa pomorandžama uz pomoć folije, sačekamo nekoliko minuta da odstoji i sečemo na komade.