Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Semifredo»Semifredo sa pomorandžom

Semifredo sa pomorandžom

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
296984
Semifredo sa pomorandžom
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 2
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Ovaj semifredo sa pomorandžama je sinonim osmeha"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 5 velikih
  • šećer - 1 šolja /zapremnie 250 ml/
  • kondenzovano mleko - 200 ml, nezaslađeno
  • maskarpone - 250 g
  • pavlaka - 100 ml, nezaslađena, tečna
  • pomorandže - 2 manje
  • čokoaldni krispi - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi vuljuškom umutimo jaja sa šećerom, kondenzovanim mlekom i rendanom korom jedne pomornadže.

Smesu stavljamo na tihu vatru /stepen 2 od 9/. Mešamo neprestano dok se ne zgusne i dok ne dobijemo konsistenciju testa za palačinke.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu, s vremena na vreme mešamo da se ne stvori korica ili pokrivamo streč folijom.

Pomorandže oljuštimo i isečemo na sitne komade. U posudu sa mikserom umutimo maskarpone, dodajemo pavlaku i sok, koji smo dobili od isečenih pomorandži i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Dodajemo i komade pomorandže i lepo promešamo - bez mikserom.

Kašiku po kašiku od ove smese dodajemo u hladnu smesu od jaja i nakon svake mešamo lepo spatulom.

Na kraju stavljamo i krispi.

Dva okrugla ili pravougaona kalupa obložimo streč folijom i preko rasporedimo smesu za semifredo.

Stavljamo u zamrzivač na 12 sati. Vadimo semifredo sa pomorandžama uz pomoć folije, sačekamo nekoliko minuta da odstoji i sečemo na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: