Način pripreme
1. Umutite pavlaku sa vanilom i esencijama i na kraju dodajte kakao koji promešate pažljivo dok se ne usvoji. Stavite u frižider.
2. Umutite u tvrd sneg belanca sa šećerom. Dda ne bi bila sirova ja ih mutim na pari pri slaboj temperaturi.
3. Pomešajte pažljivo pavlaku sa belancima, a ako želite dodajte još malo kakaa za intezivniji čokoladni ukus i boju.
Na kraju satavite tečnu čokoladu i samo je blago rasporedite špatulom, da se vide konci po smes ili jednostavno da se vidi, a ne da se sliva sasvim sa ostalim sastojcima.
4. Sipajte u posudu, pogodnu za zamrzavanje, koja se dobro zatvara i stavite u frižider da se stegne u poluzamrzne.
5. Semifredo ne postaje tvrd koliko god da je u zamrzivaču - lagan je i vazdušast. Ali ako ste ga iz nekog razloga držali mnogo dugo i tvrđi je, onda treba da ostavite da se otpusti pre nego što ga servirate.
Zagrebite kašikom za sladoled ili običnom i napunite posudi koje možete da dekorišete po svom ukusu.
Druga varijanta je da ste poluzamrzli čokoladni semifredo u lepom kalupu, pokrivenom streč folijom i tako da ga jednostavno izvadite i servirate celog.
Nek vam je slatko!