Način pripreme
Danas vam predlažem da pripremite italijanski hladni desert u čiji ukus ćete se zaljubiti.
Imala sam praznik i odlučila sam da ga napravim u obliku torte, tako da postoji i kora od keksa, ali možete je izostaviti i napraviti desert i bez nje.
Da biste pripremili ovaj Semifredo, stavite 1 celo jaje i 2 žumanca u posudu na pari. Neprekidno mešajte 10-12 minuta dok ne počne da se zgušnjava i dok smesa ne liči na krem. Tako će jaja biti podvrgnuta toplotnoj obradi.
Zatim posudu sa kremom od jaja sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
Za to vreme sameljite keks i bademe, a maslac istopite.
Sve pomešajte i mešajte dok se ne formiraju vlažne mrvice.
Prebacite ih u kalup sa zidovima koji se odvajaju od 20 cm i poleđinom kašike oblikujte koru i mali rub pritiskom.
U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa kafom i šećerom. Miksajte dok ne postane glatka smesa. Možete povećati količinu šećera po želji ili koristiti neki drugi zaslađivač.
Dodajte krem od jaja u maskarpone i promešajte.
Dobro ohlađeni krem umutite mikserom. Dodajte ga u delovima u krem, pažljivo mešajući lopaticom.
Na kraju dodajte čokoladne kapi.
Nanesite kremu na podlogu od keksa i poravnajte.
Pospite još komadića čokolade i stavite sladoled tortu u zamrzivač na najmanje 4 sata.
15 minuta pre serviranja izvadite Semifredo sa kafom i čokoladom da se malo opusti i da može da se iseče na komade.
Za kalup prečnika 26 cm, udvostručite količine proizvoda.
Divan i svež semifredo sa kafom i čokoladom, koji je pogodan za svaku priliku.
Probajte i uživajte!