Način pripreme
Jaja i so se promešaju dobro mutilicom. Šargarepa se iseče na sitne kockice, a praziluk - na krugove, nakon čega se dodaju u smesu od jaja.
Tiganj se zagreva na ringli i namaže se uljem. Kada je dovoljno zagrejan, u njega se sipa tanak sloj smese i tiganj se protrese, da bi smesa mogla da se rasporedi ravnomerno.
Sloj zaista treba da je tanak kao palačinka, da može da se uvije u rolat, a da se ne kida. Kad smesa od jaja počne da se peče s donje strane, pažljivo špatulom ili viljuškom je uvijte kao palačinku, dok je pri svakom uvijanju pritiskate na dole, da se dobro slepi.
Kad je prvi sloj potpuno presavijen u palačinku, izgurajte ga u jedan kraj tiganja i do nega sipajte drugi sloj. Kad je i on gotov s donje strane uvijte već gotovu palačinku u njega, da se dobije deblja palačinka.
Proces se ponavlja dok se ne potroši smesa. Rolat se seče na kolutove debljine oko dva prsta i serviraju se tople, prelivene soja sosom.