Način pripreme
U posudi se pomešaju kvasac i šećer sa prethodno ugrejanim svežim mlekom. Smesa se ostavlja na desetak minuta da se aktivira. U drugoj posudi se pomešamo brašno, so i prašak za pecivo.
Sastojci se promešaju, nakon toga se dodaje pavlaka i ulje. Ponovo se sve promeša. U smesu od brašna se dodaje mleko sa kvascem. Zamesi se glatko testo koje se ostavlja na toplom da nadođe.
Nadošlo testo se stavlja na brašnom posut radni sto i deli se na četiri dela. Svaki deo se razvije na okruglu koru, koja se seče na osam trouglova. U osnovu svakog trougla se stavlja parče kačkavalja.
Nadev može biti bilo kakav: jaja i sir, šunka, eurokrem ili marmelada.
Kiflice se ređaju u pleh namazan mašću ili obložen papirom za pečenje. Ostavljamo ih na još deset-petnaest minuta da malo narastu. Nakon toga se kiflice mažu žumancem, umućenim sa dve supene kašike ulja i posipaju susamom. Peku se u prethodno ugrejanoj rernu na 180 stepeni.