Kiflice

MonikaMonika
Šegrt
2573815
Kiflice1 / 3
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
40
"Topao doručak za celu porodicu. Recept iz našeg zlatnog fonda"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kockica
  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 1 šolje (ako ne bude dovoljno, sipajte vodu)
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • mast - 1 supena kašika
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • susam - za posipanje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer (da budu slatki, stavite 3 kašike šećera) se pomešaju sa malo vode i ostavljamo da nadođe. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju, napravite udubljenje i sipajte kvasac.

Ugrejte mleko, nakon toga sipajte ulje i mast. Sipajt po malo mleka i zamesite testo. Podelite na dve loptice, koje se razvlače u krug, seku se kao torta i uvijaju spolja ka unutra.

Po želji se u kiflice stavlja nadev - sladak ili slan. Ređaju se u veliki pleh i ostavljau na toplom 20-30 minuta. Mažemo žumancem, pomešanim sa uljem i posipamo susamom.

Kiflice se peku na 200 stepeni, nakon toga se posipaju sa malo maslaca i kad se ohlade, premeste se u paprinu kesu da ne ovlaže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: