Način pripreme
Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na ringli na umerenoj temeperaturi. Začinite šnicle solju i biberom. Propržite ih na kratko u maslinovom ulju oko 5 minuta sa svake strane (ili u zavisnosti od debljine, ako su tanke - 3 minuta).
Sklonite ih iz tiganja u stavite u prethodno zagrejanu rernu i zapecite na 180 stepeni od 6 do 10 minuta. Izvadite iz rerne kad je gotovo, pokrijte folijom i ostavite da meso odstoji 10 minuta.
U međuvremenu napravite sos. Isecite luk šalot na sitno i propržite ga u tiganju sa maslinovim uljem od šnicli. Pržite oko minuta i dodajte balsamiko sirće, pileći bujon i majčinu dušicu.
Kuvajte sos na ringli oko 7 minuta dok mešate s vremena na vreme. Sklonite tiganj sa ringle i dodajte maslac u sos. Mešajte dok se maslac ne istopi i ne upije se u sos.
Sipajte sos preko šnicli i servirajte s pastom ili garnirungom po želji.