Način pripreme
Prosejte brašno, kakao i sodu. U drugoj posudi umutite maslac, dve vrste šećera i puter od kikirikija. Dodajte jaje, mleko i vanilu. Promešajte sve.
Dodajte u malim porcijama smesu od brašna i formirajte meko testo. Odredite od koliko grama želite da budu loptice i rasporedite testo na broj koji ste prethodno odredili.
Pripremite nadev tako što umutite puter od kikirikija sa šećerom u prahu, dok se ne formira meko testo. Podelite ga na loptice preba broju loptica sa kakaom.
Formirajte biskvite tako što rastegnete jednu kakao lopticu na svom dlanu u list, stavite jednu lopticu od kikirikija u sredinu i zatvorite i oblikujte lopticu rukama, trudeći se da beli nadev ostane u sredini. Pripremite sve kekse na opisan način.
Poređajte oformljene loptice sa nadevom na papir za pečenje. Dnom čaše pritisnite blago svaku lopticu da dobijete pljosnati oblik. Pospite ih smeđim šećerom.
Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 8 minuta. Nakon što ih izvadite ostavite da se ohlade jer su mekani dok su topli.