Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Biksviti sa kakaom i nadevom od kikirikija

Biksviti sa kakaom i nadevom od kikirikija

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Biksviti sa kakaom i nadevom od kikirikija
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
68 min.
Porcije
30
"Garantujemo vam, da su ovo jedni od najukusnijih biskvita koje ćete ikad probati"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g, belo
  • kakao - 50 g, u prahu
  • maslac - 125 g, meki
  • soda za hleb - pola kašičice
  • šećer - 200 g, beli
  • smeđi šećer - 100 g
  • puter od kikirikija - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 2 kašike
  • vanila - 2 kesice
  • za nadev
  • šećer u prahu - 80 g
  • puter od kikirikija - 120 g
  • za posipanje
  • smeđi šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, kakao i sodu. U drugoj posudi umutite maslac, dve vrste šećera i puter od kikirikija. Dodajte jaje, mleko i vanilu. Promešajte sve.

Dodajte u malim porcijama smesu od brašna i formirajte meko testo. Odredite od koliko grama želite da budu loptice i rasporedite testo na broj koji ste prethodno odredili.

Pripremite nadev tako što umutite puter od kikirikija sa šećerom u prahu, dok se ne formira meko testo. Podelite ga na loptice preba broju loptica sa kakaom.

Formirajte biskvite tako što rastegnete jednu kakao lopticu na svom dlanu u list, stavite jednu lopticu od kikirikija u sredinu i zatvorite i oblikujte lopticu rukama, trudeći se da beli nadev ostane u sredini. Pripremite sve kekse na opisan način.

Poređajte oformljene loptice sa nadevom na papir za pečenje. Dnom čaše pritisnite blago svaku lopticu da dobijete pljosnati oblik. Pospite ih smeđim šećerom.

Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 8 minuta. Nakon što ih izvadite ostavite da se ohlade jer su mekani dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: