Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica u belom vinu

Pileća džigerica u belom vinu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileća džigerica u belom vinu
Fotografije: Yanka Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"U inat ih možete servirati i sa crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 750 g
  • ulje - 6 kašika
  • paprika - 3 zelene
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 3 čena
  • đumbir - 3 kašičice narendanog
  • aleva paprika - 2 prstohvata ljute
  • šećer - 6 kašika
  • soja sos - 6 kašika tamnog
  • soja sos - 3 kašike svetlog
  • belo vino - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti marinadu od belog vina i svetlog soja sosa.

Džigericu ostaviti u marinadi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje.

Nakon toga, džigericu osušiti i upržiti na zagrejanom ulju.

Dodati nasečene paprike, crni i beli luk.

Dodati i đumbir.

Kuvati još 2-3 minuta, i na kraju završiti lljutom alevom papirkom, šećerom i tamnim soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: