Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Oslić u belom vinu

Oslić u belom vinu

MajaMaja
Šegrt
175329
Oslić u belom vinu
Fotografije: Maja
1 / 3
26/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Oslića u belom vinu poslužite uz prilog po želji."

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • brašno
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu sam odledila, oprala i obilno posolila. Stajala je oko 1 sat u frižideru nakon toga.

Pre pečenja ribu uvaljam u brašno, stavljam u posudu za pečenje u koju sam prethodno stavila ulje i dodatno je prelivam sa malo ulja.

Stavljam u rernu i pečem oko 15 minuta da se na površini uhvati korica.

Nakon toga prelivam vinom i vraćam u rernu. Povremeno prelijem ribu tečnošću u kojoj se nalazi. Može i da se okrene, ali ovako mi je jednostavnije.

Peče se dok sva tečnost ne ispari.

Oslić u belom vinu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: