Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Bela morska riba u belom vinu

Bela morska riba u belom vinu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Bela morska riba u belom vinu
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusna pečena riba sa krompirom - naš predlog za današnji ručak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 kom
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • origano - 3 grančice
  • limun - 2 kom
  • beli luk - 2 čena
  • riba - 2 kg
  • belo vino - 150ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pećnicu na 250C (ili što je više moguće). Prokuvajte veliku šerpu sa slanom vodom, dodajte krompir, kuvajte dok ne omekša (5 minuta), a zatim iscedite i prebacite u posudu.

Dodajte ulje, većinu ubranih listova origana, komade limuna i beli luk, začinite po ukusu, dobro promešajte, a zatim premestite u posudu za pečenje koja je dovoljno velika da čvrsto drži ribe.

Nadjenite ribe grančicama origana i kriškama limuna, a zatim začinite iznutra i izvana. Stavite ribu na krompir, podlijte je uljem i pecite dok se riba tek ne skuva (20-28 minuta). Uklonite ribu i držite na toplom.

Krompir prelijte vinom i pecite dok krompir ne porumeni (10–15 minuta). Maknite s vatre i posipajte sa preostalim origanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: