Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Aromatične pečurke sa maslacem, mladim lukom i nanom

Aromatične pečurke sa maslacem, mladim lukom i nanom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Aromatične pečurke sa maslacem, mladim lukom i nanom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nazvaćemo ih prolećne pečurke, serviraćemo ih sa belim vinom i zaljubićete se u njih"

Potrebni sastojci

  • pečurke 1 kg
  • mladi luk - 1/2 veze
  • nana - 5 struka
  • maslac - 1 paket
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli biber - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk isecie na srednje krupne komade. Očistite i operite pečurke, veće isecite na dva dela i nakon toga na ivice, a manje samo na ivice. Nanu sitno iseckajte i odvojite sa strane.

U šerpu ili duboki tiganj sipajte ulje i maslac, dodajte iseckane pečurke i počnite da mešate da bi pustile vodu. Smanjite ringlu i poklopite poklopcem da se dinstaju u maslacu.

Kad sok ispari dodajte luk i nanu, promešajte i ostavite da se dinstaju, na kraju začinite solju, belim biberom i malo aleve paprike.

Servirajte tople zato što se maslac stvrdne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: