Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u Maslacu»Pečurke sa maslacem, belim lukom i mirođijom

Pečurke sa maslacem, belim lukom i mirođijom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Pečurke sa maslacem, belim lukom i mirođijom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
20/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Manje od 30 minuta je dovoljno za spremanje ovih aromatičnih pečuraka"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 4 komada
  • beli luk - 1 veći čen
  • mirođija - oko 2 struka
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se iseku. Usitni se beli luk.

U posudi na ringli se istopi maslac i zaprži se beli luk. Dodaju se pečurke i one se lblago zaprže. Stavljaju se so i biber po ukusu i ostavljaju se sa zatvorenim poklopcem da se dinstaju 5-10 minuta.

Dodaje se sitno isečena mirođija i sa njom se takođe ostavlja da se dinsta 10-15 minuta.

Nakon toga se sklanja poklopac i ostavlja se još 2-3 minuta da ispari voda.

Obično se koriste za garnirung, ali ako ih je više može i kao glavno jelo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: